ZIELONE SMOOTHIE Z GRUSZKĄ, OGÓRKIEM, SZPINAKIEM I KIEŁKAMI

GREEN SMOOTHIE WITH PEAR, CUCUMBER, SPINACH AND SPROUTS



Proste zielone smoothie, które przygotowałam z resztek zieleniny, jaka została mi po robieniu sushi rolek i tego co akurat miałam pod ręką. Skład koktajlu jest bardzo zwyczajny i nieskomplikowany. Kompozycja idealna na zimę, kiedy nie ma dużego wyboru owoców. 


Green smoothie with pear, cucumber, spinach and sprouts


Smak ma świeży i naturalny i nie jest za słodki, bo, osobiście, po długim już czasie picia zielonych smoothie, preferuję teraz takie bardziej "zielone" i proste, zarówno w składzie, jak i w smaku; ale jeśli wolicie słodsze i bogatsze w owoce, to wystarczy dodać do niego jeszcze banana, albo jakiś inny słodki owoc. Polecam


Green smoothie with pear, cucumber, spinach and sprouts


SKŁADNIKI (2-4 porcje):

  • 4 bardzo miękkie gruszki
  • 4 garści świeżego szpinaku
  • 2 ogórki szklarniowe
  • 1-2 garści kiełków
  • 1-2 cm kostka korzenia świeżego imbiru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1-2 szklanki wody


PRZYGOTOWANIE:

Myjemy i osuszamy wszystkie składniki. Ogórka wraz z imbirem obieramy, gruszki wydrążamy. Kroimy wszystko na średnie kawałki i wrzucamy do kielicha blendera, dodajemy resztę składników i miksujemy na gładko. Serwujemy od razu. Resztki przechowujemy w słoiku w lodówce do 2 dni.

Na zdrowie! ☺


Green smoothie with pear, cucumber, spinach and sprouts


Simple green smoothie, which I prepared with green leftovers after making sushi rolls and other things I had at home. The composition is very ordinary and uncomplicated. This mixture is perfect for the winter, when there is not a lot of fruits to choose from. 


The taste of this smoothie is fresh and not too sweet. Personally, after a long time of drinking green smoothies, now I prefer a more "green" and simple combos, both in composition and when it comes to the taste; but if you prefer it more sweet, add a banana or two or other king of sweet fruits. Enjoy


INGREDIENTS (2-4 servings):

  • 4 ripe, soft pears
  • 4 handfulls of fresh spinach
  • 2 medium cucumbers
  • 1-2 handfulls of sprouts (any kind)
  • 1-2 cm cube of fresh ginger root
  • 1 tbsp lemon juice
  • 1-2 C water


PREPARATION:

Wash and dry all the ingredients. Peel the ginger and cucumber, remove the seeds from the pears, chop everything finely. Put everything in a blender cup, add the rest of the ingredients and mix until smooth. Serve immediately. Store the rest in a jar in the fridge for up to 2 days.

Enjoy! ☺


Green smoothie with pear, cucumber, spinach and sprouts

1 komentarze:

  1. Jeśli chodzi o kupowanie wysokiej jakości napojów, to niewątpliwie kombucha od tego producenta https://www.koala-kombucha.pl/ sprawdzi się najlepiej. Oferowana Koala Kombucha oparta jest na wysokiej jakości zielonej herbacie pełnej antyoksydantów, które jak wszyscy wiemy wspomagają oczyszczanie organizmu, chronią przed chorobami oraz niwelują stany zapalne.

    ReplyDelete

 

FASOLA

FASOLA
BEANS

KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
MILLET

SELER (KORZEŃ)

SELER (KORZEŃ)
CELERIAC

SUPLEMENTY BIAŁKOWE

SUPLEMENTY BIAŁKOWE
VEGAN PROTEIN SUPLEMENTS RECIPES

GRZYBY I PIECZARKI

GRZYBY I PIECZARKI
MUSHROOMS AND WILD MUSHROOMS

KAPUSTA

KAPUSTA
CABBAGE

TOFU

TOFU
TOFU

BURAKI

BURAKI
BEETROOTS

JABŁKA

JABŁKA
APPLES

ORZECHY LASKOWE

ORZECHY LASKOWE
HAZELNUTS

ZIEMNIAKI

ZIEMNIAKI
POTATOES

KUCHNIA AZJATYCKA

KUCHNIA AZJATYCKA
ASIAN CUISINE

MARCHEW

MARCHEW
CARROT

ZIELONE KOTAJLE

ZIELONE KOTAJLE
GREEN SMOOTHIE

COLLABORATION